У Кабміні пропонують зобов'язати банки приймати комунальні платежі без комісії

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Кабміні пропонують зобов'язати банки приймати комунальні платежі без комісії
21:20, 11.09.19
Ukr.Media

Платити за задумом авторів законопроекту мають комунальники

Народні депутати придумали ще один спосіб зменшити суми в комунальних платіжках українців. Нардеп Юлія Тимошенко 3 вересня зареєструвала у Раді законопроєкт №2020, який пропонує обмежити апетити банків в частині розміру комісій при оплаті послуг ЖКГ, інформує Ukr.Media.

Свої ініціативи автор проєкту підкріплює не надто свіжими цифрами. У 2015 році українці сплатили за комуналку 998 млн грн. І 23,7 млн грн при цьому витратили на оплату банківських послуг.

Щоб знизити навантаження на споживачів ініціатор законопроєкту пропонує обмежити граничний розмір комісії ставкою 4% від суми платежу. Цей ліміт мають намір встановити для всіх фінустанов у частині прийому платежів за послуги ЖКГ. Більш того, оплачувати винагороду банку повинні будуть самі постачальники. Для звичайних людей послуги касира взагалі будуть умовно безкоштовними.

Умовно, тому що саму комісію пропонують включити в розрахунок економічно обґрунтованих тарифів, які затверджуються для кожного постачальника НКРЕКП або місцевою владою. При цьому підприємства повинні будуть укласти з банками договори на прийом платежів.

Чи допоможе така міра знизити хоч на кілька відсотків вартість послуг ЖКГ — питання відкрите. Враховуючи зобов'язання постачальників укладати договори на прийом платежів з банками, вона може викликати рівно протилежний ефект.

Всі новини про субсидії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости