​У Чернівцях намагались зірвати презентацію книги

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​У Чернівцях намагались зірвати презентацію книги
21:15, 09.08.17
Соціальний рух

8 серпня у місті Чернівці була запланована презентація збірки текстів про лівий та профспілковий рух в ЄС і під назвою “Ліва Європа”. Втім, захід спробували зірвати представники місцевих ультраправих організацій.

За словами співавторки книги Альони Ляшевої, презентація була аналогічною до тієї, що відбулась у Києві. Однак її відкрито анонсували.

“Заздалегідь прийшла поліція. Вони, як нам сказали, побачили погрози від правих у соцмережах. Там було доволі багато поліції, тож на самій презентації обійшлося без постраждалих. Однах двох чоловік побили, коли вони повертались з заходу. Правих було, за моїми оцінками, близько 40 чоловік. І більшість з них мали одяг з символікою “Азову”, - розповіла співорганізаторка.

За її словами, презентація мала відбутись в локації під назвою “Маяк”, однак після сутички була перенесена до іншого місця.

Як повідомлялось, тиждень тому представники “Нацкорпусу” Закарпаття напали на місцевого репера.

Книга “Ліва Європа” вийшла друком у липні цього року. Її автори запевняють, що добробут Європи – це не даність, а наслідок протестів під соціальними гаслами та присутність лівих партій у парламентах більшості країн ЄС.

“Загальнонаціональні страйки у Франції проти підвищення пенсійного віку чи антиробітничої реформи трудового законодавства, зупинки авіарейсів у Німеччині через страйк профспілок, сутички британських та іспанських студентів із поліцією під час протестів проти скорочення видатків на освіту. Ось таке рішуче “ні” наступу на права трудящих, молоді, мігрантів та різних пригноблених груп – це і є гарантія дотримання прав і свобод людини, високих соціальних стандартів та всіх інших благ, що у багатьох українців асоціюються з “Європою”, - було сказано під час презентації книги в столиці.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости