Цирк - Омельян розкритикував указ президента

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Цирк - Омельян розкритикував указ президента
11:00, 20.07.19
Соцпортал

Міністр назвав указ президента про ремонт доріг "цирком на державному рівні".

Міністр інфраструктури Володимир Омелян прокоментував указ президента "про створення умов для розвитку і підвищення якості автомобільних доріг". Своє відношення до указу чиновник виклав на своїй сторінці у Facebook.

"Де дороги? Дороги будуються тільки в бурхливій уяві. Підписав указ. Тепер дороги повинні указ виконати,... Для доріг потрібні гроші! А також контроль, конкуренція і якість! Указами, постами у фб, роликами, тегами дороги не ремонтувалися і ніколи ремонтуватися не будуть. Не забудьте передбачити мінімум 75 млрд грн для Дорожнього фонду в держбюджеті на 2020 рік на дорожню мережу плюс 10 млрд грн на територіальні дороги між райцентрами. Інакше указ використають не за призначенням", - написав міністр.

Крім того, Володимир Омелян зазначив, що президент, визначаючи потрібну суму на ремонт - прорахувався.

"Беремо калькулятор, ділимо цю цифру на кілометраж. Виходить 6 250 000 грн за капітальний ремонт 1 км доріг першої та другої категорій. А тепер запитаємо в українських автодорожніх компаній: "Ви готові робити капремонт втричі дешевше, собі у збиток? Ми вам дамо указ, роздасте копії своїм співробітникам: зарплата буде раз у три місяці, матеріали видавати державі безкоштовно", - написав міністр.

Він закликав команду президента "не ганьбити себе" і виконувати державну стратегію з розвитку автодоріг України на 2018-2022 рр.

"Це мені нагадало про зарплати вчителям по 4000 дол./місяць... Просто цирк на державному рівні. Не соромно?!" - додав Омелян.

Нагадаємо, Зеленський підписав указ про дорожні роботи. Президент доручив провести ряд заходів, спрямованих на поліпшення дорожньої інфраструктури у країні.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости