Трюдо: Канада буде постачати Україні бронетехніку

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Трюдо: Канада буде постачати Україні бронетехніку
07:40, 03.07.19
Корреспондент

Президент Канади Трюдо та Зеленський домовились про військову допомогу Україні. Тепер ВСУ отримують бронетехнику та створять виробництво боєприпасів.

Канада й Україна домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будуть розвивати співробітництво в цій галузі, передає Кореспондент.

Канада додала Україну в список країн, куди дозволено продавати канадську зброю. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на брифінгу з українським президентом Володимиром Зеленським у вівторок, 2 липня, в Торонто, повідомляє прес-служба глави держави.

Канадський прем'єр сказав:

Так, ми просуваємося вперед в дискусіях з питання збройної підтримки України. Крім військової місії, в якій бере участь Канада, ми також додали Україну до списку для купівлі канадської зброї. І це позитивне рішення.

Трюдо зазначив, що вже є інвестиції з боку канадських компаній у виробництво боєприпасів в Україні:

І продовжимо працювати з Україною для того, щоб вона отримувала ту підтримку, яка їй потрібна з боку Збройних сил Канади. Ми продовжимо операцію UNIFIER, і зробимо все, щоб Україна отримала необхідне обладнання.

Прем'єр Канади підкреслив, що для України важлива підтримка в тих проблемах, з якими вона стикається.

Трюдо сказав:

Ми допомагаємо навчати українську армію, тренувати українських військовослужбовців. Також ми додали Україну до списку, який дозволяє експорт зброї. Ми визнаємо, що це те рішення, яке дозволяє нам боротися з діями Росії.

У свою чергу Зеленський заявив, що ухвалено принципове рішення про постачання Канадою оборонної зброї і військової техніки України.

За його словами, сторони домовилися про постачання бронетехніки і про те, що будуть розвивати співробітництво в цій галузі.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости