​The Maneken та Антитіла боротимуться з дискримінацією

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​The Maneken та Антитіла боротимуться з дискримінацією
13:17, 01.12.17
Соцпортал

Фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival спільно з Кампанією проти дискримінації оголосили конкурс соціальної реклами про протидію дискримінації. Учасниками можуть стати молоді продакшени та незалежні режисери, а оцінюватимуть конкурсні роботи фахове журі та медійні персони: Олександр Смірнов (креативний директор Tabasco), Максим Назаров (креативний директор Publicis Ukraine), музиканти Євген Філатов (The Maneken), Тарас Тополя (Антитіла) та інші.

Конкурсні роботи мають мотивувати людей боротися з утисками та розповідати про доступні методи такої боротьби.

Найкращі роботи отримають грошові винагороди, ротацію в кінотеатрах та на телебаченні. Кампанія пройде під хештегом #атобітакокей? і закликатиме людей не бути пасивними, а відстоювати свої права.

«Тобі натякають на звільнення, бо ти «надто гейський» для цієї компанії, не здають квартиру через луганську прописку, ще з часів царя Гороха обіцяють пандус біля будинку, #атобітакокей? Чому б замість мовчки ковтати, не звернутися, наприклад, у відповідні інституції? Дискримінація поза законом, і є безліч інструментів для протидії їй. Буди в собі самурая і відстоюй свої права. Такі меседжі ми разом з Кампанією проти дискримінації хочемо бачити у конкурсних роликах, аби разом спонукати людей не бути пасивними «терпилами», — пояснюють в Molodiya Festival.
«Методів протидії достатньо: переговори з дискримінатором та роз’яснення незаконності його/її дій, привернення уваги ЗМІ до факту порушення прав людини, публічні вибачення, звернення до омбудсмена, звернення в суд», —додає Ірина Текучова, координаторка Кампанії проти дискримінації.
«Головне — говорити, не мовчати. Захищатися навіть якщо дуже страшно», — підсумовує Тарас Тополя.

Деталі і заявка учасника: www.molodiya.com.ua

Дедлайн: 15 грудня

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости