Журналісти розкажуть правду про таємний ізолятор СБУ

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Журналісти розкажуть правду про таємний ізолятор СБУ
12:50, 09.04.18
1tv

Фільм-розслідування журналістів "Громадського" Анастасії Станко, Анни Тохмахчі та Анастасії Канарьової "Таємний ізолятор СБУ" UA: ПЕРШИЙ покаже у вівторок, 10 квітня, о 19:30.

Про це йдеться у повідомленні на 1tv.

Журналісти "Громадського" поспілкувалися із п’ятьма особами, які стверджують, що більше року утримувалися в ізоляторі Харківського управління СБУ без суду та слідства. Вони розповіли про деталі тюремного побуту, які неможливо було дізнатися з відкритих джерел. Зі свого боку представники українських силових відомств заперечують будь-який факт існування таємного ізолятора СБУ у Харкові.

В містечку Українськ на Донеччині, куди поїхали журналісти "Громадського", живуть троє чоловіків – Віктор Ашихмін, Микола Вакарук та Юрій Іллюхін. Вони стверджують, що провели в харківському слідчому ізоляторі СБУ понад півтора року – від грудня 2014-го до липня 2016-го. Віктора Ашихміна затримали за допомогу представникам "ДНР" у проведенні референдуму. Миколу Вакарука силовики схопили за те, що у травні 2014-го він вивішував на одній із будівель у тому таки Українську прапор "ДНР". Юрія Іллюхіна підозрювали в тому, що стояв на блокпості з бойовиками. Нікому із затриманих, як вони самі стверджують, не висунули жодних звинувачень. Після кількох допитів у Краматорську із застосуванням сили Ашихміна, Вакарука та Іллюхіна, за їхніми ж словами, відправили до управління харківського СБУ.

Знімальна група "Громадського" побувала в ізоляторі і перевірила свідчення чоловіків. Вони також побували у харківській лікарні, в яку, за твердженням одного із чоловіків, його вивозили з ізолятора на операцію – під вигаданим ім’ям, у супроводі СБУ. Усі подробиці цього заплутаного розслідування дивіться у документальному фільмі "Таємний ізолятор СБУ" на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Раніше, як передавали Хроніки, СБУ спіймала на хабарі чиновницю Міграційної служби.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости