Супрун розповіла, як правильно чистити зуби

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Супрун розповіла, як правильно чистити зуби
21:30, 04.06.18
Уляна Супрун

Стоматологи рекомендують навіть після годування немовля витирати ясна звичайною серветкою змоченою кип’яченою водою, щоб запобігти розповсюдженню можливих інфекцій.

Про це в. о. глави МОЗ Уляна Супрун написала у соцмережі.

- Перший зуб? Час придбати першу зубну щітку! Для дітей існують спеціальні зубні щітки, що мають маленьку головку та м'яку щетину з заокругленими кінчиками. Кількість зубної пасти для дітей до 3 років має бути як рисове зернятко, а кількість фтору мінімальна, - каже Супрун.

Натомість дітям у віці 4-5 років слід починати вчитися самостійно чистити зуби. Можна встановити спеціальний таймер або включити їхню улюблену пісню, це допоможе дітям зрозуміти скільки часу потрібно чистити зуби та поступово звикнути до цього.

- Чистити потрібно внутрішню, зовнішню та жувальну поверхню зубів. Завжди в однаковому порядку, щоб дитина звикала. Щітка має бути розміщена під кутом 45 градусів відносно поверхні зубів. В такому положенні найкраще очищаються зуби та лінія ясен, де накопичується багато бактерій та залишків їжі, - резюмувала головний медик країни.

Соцпортал інформував, Супрун написала гнівного листа.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости