Суд заарештував головного фігуранта скандальної справи "Стіна"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Суд заарештував головного фігуранта скандальної справи "Стіна"
17:47, 13.09.17
24 канал

Апеляційний суд Києва залишив за ґратами головного фігуранта справи з розкрадання грошей у проекті "Стіна" Олександра Атаманюка.

Посадовця державної прикордонної служби підозрюють у нецільовому використанні бюджетних коштів під час будівництва фортифікаційної споруди на кордоні з Росією. Йдеться про збитки у понад 16 мільйонів гривень. За це Солом'янський районний суд Києва заарештував Олександра Атаманюка на 60 діб.

-Йому дозволили внести заставу у понад три мільйони гривень. Посадовець свою вину не визнає. Запевняє, що жодного документа не підписував та державних коштів не брав. Тому просив суд відпустити його під заставу в 30 тисяч доларів. Однак обвинувачення наполягає, що саме Атаманюк,

– організатор злочинної схеми.

Саме він визначав, кого з генеральних підрядників залучать до робіт. А також субпідрядників, які брали участь у конвертації коштів у готівку. Надалі ті кошти розподілялись серед учасників злочинної змови. Саме він визначав, де які будівельні матеріали купляти,– заявив прокурор відділу САП Олег Макар.

Фортифікаційний проект "Стіна" презентував 3 вересня 2014 року тодішній прем'єр Арсеній Яценюк. Йшлося про облаштування оборонних споруд та систем спостереження на всій довжині кордону між Україною та Росією. Об'єкт планували завершити впродовж півроку, витративши вісім мільярдів гривень.

Як повідомляв Соцпортал, усіх затриманих у справі розтрати коштів проекту «Стіна" арештовано.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости