Суд відпустив підозрюваного антимайданівця-снайпера під домашній арешт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Суд відпустив підозрюваного антимайданівця-снайпера під домашній арешт
07:40, 11.06.19
УП

Екс-боєць підрозділу "Омега", якого звинувачують у вбивстві революціонера-майданівця, відпущений під нічний домашній арешт. Він не носить електроний браслет.

Печерський суд Києва пом'якшив міру запобіжного заходу екс-бійцеві підрозділу спеціального призначення "Омега", снайперу, якого підозрюють у вбивстві активіста Євромайдана Олександра Храпаченка, сообщил сайт УП

Прокурор Ігор Земсков прокоментував цей факт так:

Суддя Смик розглядала клопотання про продовження запобіжного заходу і змінила режим – з цілодобового на нічний домашній арешт. Клопотання подавала прокуратура про продовження міри. Браслет протягом 5 днів ще не забезпечило управління поліції. Мотивує тим, що у них немає браслетів.

Сам Хміль в ході засідання повідомив, що йому необхідно працювати, оскільки у нього дружина без роботи. Він заявив, що у нього на утриманні малолітня дитина.

Нагадаємо, 15 листопада суд заарештував екс-снайпера за підозрою у розстрілі учасників Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві. Зокрема, вбивстві Олександра Храпаченка.

Слідство встановило, що 20 лютого 2014 року підозрюваний зі снайперської гвинтівки "ТЅ.М308" застрелив Храпаченка, який разом з іншими активістами перебував перед "сніговою барикадою".

Підозрюваному інкримінують злочини, передбачені п. п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 (вчинення умисного вбивства, здійсненого способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб) і ч. 3 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень) Кримінального кодексу України.

У 2016 році Хміль звільнився з Національної гвардії України у званні підполковника. З 2013 року обіймав посаду старшого інструктора з підготовки снайперів загону спеціального призначення з боротьби з тероризмом Внутрішніх військ. Брав участь в Антитерористичній операції на сході України.

Оперативні новини столиці читайте в розділі #Київград на Соцпорталі.

Як повідомлялося:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости