Стрільцівський степ: жінку, яка виявила браконьєрів звинуватили у браконьєрстві

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Стрільцівський степ: жінку, яка виявила браконьєрів звинуватили у браконьєрстві
10:00, 08.02.19
Соцпортал

Стрільцівський степ став ареною небаченого досі зимового сафарі.

Там були знайдені сліди полювання на території заповідника, в абсолютно заповідному степу, на схилах Великих Тернів. На території заповідника знайдені чисельні сліди від снігоходу. Це навіть не сліди, а цілі дороги, вони добре ущільнені, помітно, що каталися регулярно.

3 лютого науковий співробітник Стрільцівського степу Лариса Боровик повідомила про браконьєрське полювання на території цього заповідника– місцеві мешканці показали їй набиті снігоходом і покрапленікров’ю дороги.

А вже 6 лютого її керівництво заявило, що ці дороги вона сама і наїздила…

Нагадаємо, Стрільцівський степ є відділенням відділення Луганського природногозаповідника, що підпорядкований НАН України. І за своєю сутністю, і зазаконом заповідник є природоохоронно-науковою установою.

- Академія ж до «своїх» заповідників відноситься як до звичайних лабораторій,приділяючи велику увагу науковій діяльності, і майже ніякого –охоронній.Через таке відношення керівництва багатьох з них перетворилися намісцевих царьків – поки їх наукові підлеглі роблять свою роботу, вониможуть робити все, що собі завгодно. Додає їм свободи й те, що цізаповідники знаходяться далеко від центрів суспільного життя(Стрільцівський степ - біля села Криничне Міловського району Луганської області) – куди рідко навідуються і перевіряючи, іактивісти, а ентузіасти-одинаки лишаються ентузіастами-одинаками... - вважають екоактивісти, що підтримують зоозахисницю.

Нагадаємо,

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости