Столичного "монстра на Подолі" можна знести – висновок експертизи

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Столичного "монстра на Подолі" можна знести – висновок експертизи
10:29, 28.09.17
Сегодня

У Києві тривають розгляди навколо скандальної новобудови на вул. Нижній Вал, 27-29, який кияни нарекли "монстром на Подолі".

Про це повідомляє "Сегодня".

Нагадаємо, тут, без будь-яких дозволів під час реконструкції була збільшена поверховість будівлі: замість 6 запроектованих поверхів будинок виріс до 14! Будівля значно перевищує по висоті сусідні і спотворює обличчя старого Подолу.

КМДА судиться за те, щоб змусити забудовника знизити поверховість, засідання поки тривають.

Як повідомила депутат Київради Ольга Балицька, остання експертиза київського НДІ судових експертиз підтвердила наявність істотних містобудівних порушень. "І головний висновок експертизи:" Ліквідація або частковий демонтаж будівлі житлово-офісного комплексу є технічно можливими ", – повідомила Балицька. Документ вже переданий в Госпсуд і повинен бути розглянутий на одному із засідань.

Нагадаємо, в липні Апеляційний суд не дозволив забудовнику узаконити права власності на окремі квартири в будинку на вулиці Нижній Вал, 27-29 в Києві. Про це повідомила депутат Київради Ольга Балицька в Facebook.

"Афера не пройшла. Київрада виграла апеляцію (одіозне рішення скасовано) і виступила третьою стороною в судових спорах", – написала вона.

Балицька нагадала, що узаконювати окремі квартири в недобудовах незаконно, оскільки з юридичної точки зору приміщення стає "квартирою" тільки після введення в експлуатацію.

"Для всіх тих забудовників, які вважають, що їм все дозволено, інформую: незалежно від стадії незаконного будівництва, воно зупиняється. Влада змінюється. Вже не вийде безкарно і успішно протягувати свої схеми", – підсумувала Балицька.

Как сообщал Соцпортал, на Київщині запустили першу чергу найбільшої сонячної електростанції.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости