Столичний Будинок учителя закривають на реконструкцію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Столичний Будинок учителя закривають на реконструкцію
11:49, 04.08.17
Сегодня

З сьогоднішнього дня столичний Будинок вчителя закритий для проведення попередніх і комплексних наукових досліджень. Будівлю закрито на період з 4-го по 11-е серпня, відповідне оголошення вже з'явилося на вхідних дверях.

У той же час на сьогоднішній день офіційно в столичному Будинку вчителя числиться дев'ять орендарів. Четверо з них (ДП "Київський хореографічний коледж", Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В. О. Сухомлинського, Педагогічний музей України НАПУ, Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України) орендують квадратні метри за символічну плату в 1 грн/рік.

Решта орендованих приміщень – під танцювальними студіями, в яких займається понад 1,5 тис. дітей. Основними орендарями (в цілому близько 874 кв. м площі) є ТОВ "Культурний центр" Кияночка" і "Хореографічна гімназія "Кияночка" і ДП "Київський хореографічний коледж", що належать подружжю Кайгородовим. Також в Будинку вчителя знаходяться клуб спортивного бального танцю "Ювента" і МО "Центр вчителів бального спортивного танцю". Швидше за все, після проведених експертиз та визнання будівлі аварійною їм усім доведеться виїхати, незважаючи на незакінчені терміни оренди.

"Все абсолютно усвідомлено і продумано. Я особисто був у приміщенні Будинку вчителя і пройшов, проповз, пробалансував, прокрався по всіх приміщеннях і коридорах. Там катастрофа. І заняття дітвори кожен день є реальним ризиком для життя і здоров'я будь-якої людини, що перебуває в цій будівлі. Ця ситуація реально небезпечна для людей та для будівлі з епохальною історією. Його необхідно реставрувати для збереження навіть не майбутніх поколінь, а саме для нас з вами", – коментує ситуацію заступник міського голови Олексій Резніков.

Як повідомляв Соцпортал, у Києві дозволили купатись вже на 6 пляжах.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости