Стало відомо, як працюватимуть банки у новорічно-різдвяні свята

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Стало відомо, як працюватимуть банки у новорічно-різдвяні свята
22:50, 12.12.18
НБУ

Національний банк України визначив порядок роботи фінансових установ на час свят.

Про це йдеться на сайті регулятора, передає Соцпортал.

Як зазначається, 27, 28 грудня 2018 року система електронних платежів (СЕП) працюватиме в режимі продовженого банківського дня – на 2 години. Пізніше, 29 грудня 2018 року, до 13.00 у СЕП можуть здійснюватися лише платежі між банківськими установами, підпорядкованими одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані до НБУ та органів Державної казначейської служби України. Так, НБУ та органи Держказначейства можуть здійснювати платежі на адресу всіх учасників СЕП. Банківський день у СЕП закінчується о 15.00.

Також 30, 31 грудня 2018 року, 1, 5, 6 та 7 січня 2019 року СЕП, система електронної пошти НБУ, депозитарій Центробанку, Система СЕРТИФ, Автоматизована інформаційна система «Реєстр договорів з нерезидентами 2» не працюватимуть.

Натомість, 2 січня 2019 року банки працюватимуть без клієнтів і забезпечуватимуть комплекс робіт, пов’язаних із початком нового звітного року. Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюватимуться. Після чого, 3, 4 та з 8 січня 2019 року СЕП і банківська система України працюють у звичайному режимі.

Банки мають забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів у святкові дні.

Нагадаємо, в Індії зіграли найдорожче весілля (відео).

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости