США й надалі підтримуватимуть народ України, - Пенс

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. США й надалі підтримуватимуть народ України, - Пенс
08:20, 02.09.19
Офіс президента

Ситуацію на Донбасі та покрокову стратегію повернення миру в Україну обговорили президент України Володимир Зеленський та віце-президент США Майкл Пенс. Зустріч відбулася в рамках участі у меморіальних заходах з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Зокрема, віце-президент США підняв питання реформ, які впроваджуватиме новий уряд, та боротьби з корупцією. Володимир Зеленський зазначив, що Україна рішуче налаштована на трансформацію.

“Ми маємо не просто боротися з корупцією, ми маємо перемогти її. Ми запустили Антикорупційний суд, який починає працювати вже 5 вересня. Ми перезапускаємо інші антикорупційні органи, змінили голову Служби безпеки України, маємо нового Генерального прокурора та новий молодий уряд. Ми справді налаштовані дозволити бізнесу, економіці розвиватися”, - запевнив Володимир Зеленський.

В свою чергу Майк Пенс запевнив, що США не змінять позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.

"Між США й Україною надзвичайно сильні відносини, і ми завжди підтримуємо та стоїмо пліч-о-пліч із народом України. Це почалося ще із 2014 року. Відтоді ми підтримуємо територіальну цілісність України і народ України. Ми й надалі підтримуватимемо народ України, зокрема з питань безпеки та територіальної цілісності, включаючи і Крим", - сказав Пенс.

Сторони також обговорили питання надання військово-технічної допомоги Україні та співпраці в енергетичній сфері. Крім того, йшлося про майбутній візит Володимира Зеленського до США та зустріч з Президентом Дональдом Трампом.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости