​Спрощення процедури отримання пенсій переселенцями: ВР підготувала законопроєкт

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Спрощення процедури отримання пенсій переселенцями: ВР підготувала законопроєкт
11:15, 21.11.19
Соцпортал

Законопроєкт, який передбачає спрощення процедури доведення права переселенців на пенсіїї, зареєстрований у Верховній Раді.

Документ №2083 передбачає внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремими категоріями громадян та має усунути дискримінацію у виплатах пенсій внутрішнім переселенцям.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради.

Законопроєкт передбачає:

— спрощення процедури доведення права на виплату пенсій та її розміру шляхом скасування обов’язковості надання паперових документів щодо осіб, які мають право на пенсії та змушені були залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру;

— скасування для осіб зазначеної категорії обмеження щодо можливості отримати не затребувану пенсію лише за три роки;

— закладенні основи під особливий режим та порядок отримання пенсій для пенсіонерів, які залишились жити на територіях, де органи державної влади тимчасово не виконують своїх повноваження.

Закопроєкт був обговорений під час виїзного засідання комітету у Львові.

Довідка:

У 2017 році в Україні була прийнята пенсійна реформа. Вона "осучаснила" виплати нинішнім пенсіонерам, але різко підняла необхідний страховий стаж з 15 до 25 років. У 2028 року для отримання пенсії в 60 років необхідно буде мати 35 років стажу. Якщо він буде в проміжку між 25 і 35 роками, то на пенсію людина вийде в 63. А між 15 і 25 - в 65 років. При стажі менше 15 років можна буде розраховувати лише на соцдопомогу, яка буде не більше прожиткового мінімуму.

Всі новини про пенсії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости