Спам та ботоферми: кіберполіція викрила масштабний сервіс розсилки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Спам та ботоферми: кіберполіція викрила масштабний сервіс розсилки
12:40, 02.10.19
​Кіберполіція

Масштабний ресурс, який використовувався для створення бот-ферм, розсилки спамових повідомлень та реєстрації електронних поштових скриньок, з яких, в тому числі, здійснювалися анонімні повідомлення про мінування викрали кіберполіція.

Як повідомляє пресслужба відомства, правоохоронці провели обшуки у Києві, Одесі, Львові, Миколаєві, Рівному та Херсоні. У цих містах вони перевірили будинки, гаражі, квартири та орендовані офіси, які зловмисники використовували для підпільної протиправної діяльності. Під час обшуків вилучено обладнання, яке направлено на експертизу.

Встановлено, що усі роботи сервісу проводилися виключно на замовлення зацікавлених клієнтів. За допомогою цього ресурсу можливо було купити активовані облікові записи у великій кількості до різноманітних поштових ресурсів, соціальних мереж, платіжних систем тощо. При цьому, продавалися і верифіковані облікові записи, вартість яких була значно більшою, - повідомили у кіберполіції.

Зазвичай такими послугами користувалися для анонімної масової розсилки хибних повідомлень про виграш автомобіля чи грошей.

Крім того, сервіс можна було використовувати для спам-розсилки та створення акаунтів, де для реєстрації потрібен номер телефону із подальшою верифікацією.

Досудове розслідування триває у межах раніше розпочатого кримінального провадження за ст.189 (Вимагання), ст.258 (Терористичний акт), ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. Проводяться заходи щодо притягнення до відповідальності осіб, що причетні до організації такої діяльності, - заявили у кіберполіції.

Про кримінальні новини з усього світу читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости