​Соцопитування: українці визначили реформи, які потрібні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Соцопитування: українці визначили реформи, які потрібні
15:51, 03.07.19
Корреспондент

Соцопитування показало приорітетні напрямки дій уряду, які в першу чергу підтримали б українці. Серед них: антикорупційна, медична, пенсійна реформи.

Соціологічне опитування показало, які реформи є найважливішими на думку українців. Список очолила антикорупційна реформа, пише Кореспондент

Українці вважають, що першочергово новий уряд повинен провести антикорупційну, медичну, пенсійну реформи, а також реформи органів правопорядку та люстрації чиновників.

За антикорупційну реформу виступають 63% опитаних громадян, охорони здоров'я - 57%, пенсійну реформу і реформу системи соціального захисту - 52%, реформу органів правопорядку - судів, прокуратури, поліції - 37%, люстрації чиновників - 33%.

Ці п'ять реформ визнані першочерговими у всіх регіонах України, проте є певні відмінності у визнанні першочерговості реформ виборцями різних політичних сил.

Зокрема, виборці Слуги народу, Європейської солідарності і Голосу вважають, що в першу чергу в Україні слід проводити саме антикорупційну реформу (69%, 69% і 76% відповідно), в Батьківщині пріоритет віддають пенсійну реформу і реформу системи соцзахисту (63%) , а виборці Опозиційної платформи - За життя - реформу охорони здоров'я (66,5%).

Крім того, виборці партій Голос (86%), Європейська солідарність (85%), Слуга народу (62%), Батьківщина (59%) вважають, що Україна в перспективі повинна приєднатися до Європейського Союзу.

Виборці партії Опозиційна платформа - За життя воліють або приєднання до Євразійського економічного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном (39%) або неприєднання ні в Європейський, ні в Євразійський союзи (44%).

Відзначається, що виборці партій Європейська солідарність (80%), Голос (75%), Слуга народу (47%), Батьківщина (47%) вважають, що найкращим варіантом забезпечення безпеки для України був би вступ до НАТО.

Виборці партії Опозиційна платформа - За життя воліють або позаблоковий статус (50%) або військовий союз з Росією та іншими країнами СНД (25%).

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости