Смерть на роботі. Статистика трагічних випадків на виробництві за грудень

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Смерть на роботі. Статистика трагічних випадків на виробництві за грудень
21:14, 22.01.19
Соціальний рух

За грудень 2018 року, незважаючи на неробочі та святкові дні, сталось щонайменше 24 смертельні випадки на виробництві. Про це повідомляє «Соціальний рух» з посиланням на Державну службу з питань праці.

Найбільший розголос у ЗМІ отримали два випадки – вибух газу 22 грудня на львівському різдвяному ярмарку, який, на жаль, закінчився трагічно – 50-річний кухар, батько двох дітей, помер від отриманих опіків через тиждень у лікарні. Ще троє працівників зазнали травм різної тяжкості.

Також резонансу набула трагедія на заводі «Росава» під Києвом. Там навантажувач збив жінку-прибиральницю, а адміністрація, на думку місцевих мешканців, намагалась максимально замовчати факт. Як повідомили вони «Соціальному руху», причиною трагедії могла бути економія електроенергії на заводі, через яку у внутрішніх приміщеннях підприємства було темно.

За вказаний період на роботі загинули ще три жінки – працівниці аграрної промисловості з Житомирської та Хмельницької області, які отримали травми через задіяні на підприємствах механізми, а також жінка-сторож лікарні у Запоріжжі, яка впала зі сходів.

5 грудня в Києві у лікарні помер 93-річний актор Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, який під час гри в спектаклі впав на сцені та отримав тяжку травму.

Загалом же найбільш небезпечними галузями традиційно виявились агросектор, транспорт та будівництво.

Ряд ЧП під час виконання службових обов’язків стались через ожеледицю на дорогах. Наприклад, на почтаку січня майже в один день у різних областях крани відбулись дві аварії за участі машин швидкої допомоги. Вони, на щастя, закінчились лише травмами.

Як повідомляв «Соціальний рух», за минулорічний листопад на виробництві загинули 42 працівника.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости