СК РФ знову порушив справи проти українських військових за нібито умисні обстріли по цивільних

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. СК РФ знову порушив справи проти українських військових за нібито умисні обстріли по цивільних
11:27, 19.05.17
Пресс-служба СК РФ

СК РФ порушив ще чотири справи проти українських військових за нібито навмисні обстріли цивільної інфраструктури на Донбасі.

Про це сказано в повідомленні прес-служби СК РФ.

У повідомленні сказано, що кримінальні справи порушені за ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни). Російське слідство заявляє, що 13 і 17 травня 2017 року, військовослужбовці ЗСУ та НГУ, "виконуючи завідомо злочинні накази вищестоящих посадових осіб Міністерства оборони України, вчинили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в місті Докучаєвську, селі Комінтерново Новоазовського району, селищах Каштанове і Крута Балка Ясинуватовского району Донецької області України. В результаті цих злочинів чотири мирних жителя отримали поранення, двоє людей загинули. Ніхто із загиблих та постраждалих не брав участь у збройному конфлікті".

У той же час, російське слідство не вказує стосовно кого порушені справи, а заявляє, що обставини та особи, які віддавали та виконували накази встановлюються.

Відзначимо, що штаб АТО регулярно заявляє про порушення з боку бойовиків і українська сторона фіксує порушення режиму "тиша" з боку бойовиків на Донбасі. У той же час відзначається, що ВСУ мають право відповідати на обстріли, однак використовується це право у виняткових випадках.

Як повідомляв Соцпортал, У РФ судять двох російських громадян за участь у "Правому секторі".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости