Швеція може ввести новий податок через зростання напруженості у відносинах з Росією

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Швеція може ввести новий податок через зростання напруженості у відносинах з Росією
23:40, 02.09.19
Bloomberg

Уряд Швеції, занепокоєний зростанням напруженості у відносинах з Росією, знайшов спосіб збільшити витрати на національну оборону. В країні збираються ввести новий податок для банків, що принесе казні близько $ 500 млн на рік додатково

Уряд Швеції планує обкласти банки новим податком, щоб збільшити оборонний бюджет з 2022 року через напруженості в регіоні Балтійського моря, пише Bloomberg.

За словами міністра фінансів Швеції Магдалени Андерсон, новий податок принесе бюджету 5 млрд крон ($ 508 млн) на рік, передає агентство.

«Банки можуть обкладатися більшим податком, ніж той, яким вони обкладаються зараз. Вони також створюють ризики для економіки, тому мені здається логічним, що вони будуть вкладати в неї більше», - заявила Андерсон. Вона додала, що владі було «необхідно знайти фінансування», і підсумкову пропозицію вона вважає хорошою.

Асоціація банків Швеції розкритикувала цей план, заявивши, що банки вже платять високі збори, щоб держава могла справлятися з можливими фінансовими кризами.

Уряд Швеції в п'ятницю повідомив, що має намір збільшити оборонні витрати з 1% до 1,5% ВВП з 2022 року, відзначає Bloomberg. Агентство пов'язує витрати на оборону з «напруженими відносинами» між Росією. Reuters також відзначає, що Швеція стурбована зростанням напруженості у відносинах з Росією в Балтійському регіоні.

Крім того, Росію шведські політики згадували і тоді, коли мова вперше зайшла про збільшення військового бюджету. У лютому минулого року представники військових сил Швеції підготували доповідь для парламенту, в якому повідомляли про необхідність вдвічі збільшити витрати на ВПК до 2035 року - до 115 млрд крон (близько $ 14 млрд) на рік.

«Своїми діями в Грузії в 2008 році, а також в Криму і Східній Україні в 2014-му Росія показала, що готова використовувати військові сили для досягнення своїх політичних цілей», - підкреслювали автори доповіді.

Вони також заявляли про плани Москви «збільшити свої військові можливості після 2020 року» і більш ефективно проводити «швидку мобілізацію перед наступальними операціями».

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости