Що важливого сталося за останні 5 днів?

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Що важливого сталося за останні 5 днів?
17:43, 18.07.19
Соцпортал

Зібрано найважливіші події останніх п'яти днів.

  • Конституційний суд України у вівторок, 16 липня, підтримав закон про декомунізацію. КСУ визнав, що пропаганда комуністичного режиму є намаганням виправдати тоталітаризм, а також запереченням конституційних принципів і демократичних цінностей. Тоді ж КСУ підтримав Закон України «Про освіту».
  • Президент Росії Володимир Путін запровадив отримання громадянства для всіх жителів Луганської і Донецької областей у спрощеному режимі.
  • Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді України законопроект щодо конфіскації незаконних активів у держслужбовців і покарання за набуття таких активів.
  • У Мінську домовилися обміняти 69 військовополонених українських громадян на 208 росіян. Домовленості досягнуто на засіданні Тристоронньої контактної групи.
  • Зеленський планує давати друге громадянство. Київ може розпочати надавати друге громадянство України етнічним українцям, що знаходяться за територією країни. Також отримати український паспорт за спрощеною процедурою зможуть особи, права і свободи яких порушують в інших країнах.
  • Магістри 30-ти особливо суспільно важливих та ризикових спеціальностей складатимуть атестацію в формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту. Цю постанову ухвалив Уряд України 17 липня 2019 року. Вона стане дійсною у 2020 році.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости