СБУ: зникла флешка з секретною інформацією про проект Стіна

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. СБУ: зникла флешка з секретною інформацією про проект Стіна
14:50, 05.07.19
Корреспондент

Проект Стіна може бути вже відомий ворогу. Так думають у СБУ, бо флешка з проектом зникла ще у січні 2019 року.

Робочий проект облаштування кордону з Росією існував у 5 примірниках - один з них загубився ще в січні 2019 року, пише Кореспондент

Документ з секретною інформацією з інженерно-технічного облаштування кордону з Росією загубився. Служба безпеки України почала розслідування.

СБУ почала кримінальне провадження 11 січня поточного року за статтею про втрату документів, що містять держтаємницю (ч. 1 ст. 329УК). Підставою для відкриття справи стало те, що в невстановлений час директор ТОВ Каунт Груп Олексій Пегасін втратив ввірені йому матеріальні носії секретної інформації з грифом "секретно".

Дана фірма є підрядником будівельних робіт у реалізації проекту Стіна.

Встановлено, що втрачений документ під назвою "Робочий проект Інженерно-технічне облаштування державного кордону, шифр: 388-21-15-5 (коригування)" існує в 5 примірниках.

Два з них знаходяться в 1-му окремому відділі капітального будівництва Державної прикордонної служби, ще 2 примірники перебували у володінні директора Каунт Груп, а 1 примірник знаходиться в проектному інституті СБУ.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років та позбавлення права обіймати певні посади на такий же період.

АТО в Україні. Новини читайте в розділі # Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости