СБУ затримала росіянина, який розшукується за вбивство головного редактора російського Forbes

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. СБУ затримала росіянина, який розшукується за вбивство головного редактора російського Forbes
22:45, 18.11.17
СБУ

Співробітники СБУ затримали двох громадян Росії, що були оголошені Інтерполом в міжнародний розшук.

Про те повідомляє прес-центр СБ України.

У Києві співробітники спецслужби затримали уродженця Чечні, який брав участь у скоєнні низки замовних вбивств, зокрема, головного редактора російського видання Forbes громадянина США Пола Хлєбнікова та заступника голови – керівника апарату Уряду Чеченської Республіки в 2001-2003 роках.

За даними СБУ, після втечі з Росії затриманий перебував у складі організованого злочинного угруповання, яке в Україні займалося вимаганням грошей у бізнесменів.

Ім'я затриманого не називається, але раніше російська редакція Forbes писало, що до вбивства Хлєбнікова причетний Казбек Дукузов.

Крім цього, у Полтавській області співробітники СБУ затримали ще одного росіянина, оголошеного в міжнародний розшук.

Затриманий – уродженець Чечні – був раніше судимий за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів у складі організованої групи в країнах Євросоюзу. У 2013 році росіянин з допомогою свого спільника здійснив втечу з приміщення залу суду норвезького міста Сандвік.

Після скоєння чергових злочинів, пов'язаних з крадіжкою елітних автомобілів, громадянина РФ оголосила в міжнародний розшук Франція.

На даний момент вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу та проведення перевірки щодо подальшої їх екстрадиції.

Як повідомляв Соцпортал, військового судитимуть за вбивство ветерана АТО.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости