СБУ викрила «конвертаційний центр» з обігом у 20 млн грн

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. СБУ викрила «конвертаційний центр» з обігом у 20 млн грн
10:21, 03.03.17
Прес-служба СБУ

«Конвертаційний центр», що встиг перевести у готівку майже 20 мільйонів гривень, викрила у Харкові Служба безпеки України спільно з прокуратурою.

Впродовж 2015-2016 років зловмисники створили на підставних осіб низку фіктивних фірм, що використовувалися для виведення у тіньовий обіг оборотних коштів підприємств реального сектору економіки. Підприємці, які імпортують продукти харчування для торгівлі у роздріб на ринках, постачали товар фіктивним фірмам за безготівковий розрахунок, а готівку повертали за вирахуванням обумовленого відсотку.

Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях підприємств, а також за місцями мешкання фігурантів справи, правоохоронці вилучили документи та носії інформації, що підтверджують протиправну діяльність. Крім того оперативники спецслужби виявили велику кількість необлікованої готівки та пропагандистську друковану продукцію антиукраїнського характеру.

Служба безпеки України також перевіряє можливість переправлення «тіньової» готівки на тимчасово окуповані території для фінансування сепаратистської діяльності.

Наразі кримінальне провадження здійснюється за ознаками ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про кваліфікацію дій зловмисників за іншими статтями ККУ.

Як повідомляв Соцпортал, СБУ перевіряє імпортерів газу.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости