СБУ розкрила подробиці затримання російського шпигуна

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. СБУ розкрила подробиці затримання російського шпигуна
14:32, 05.07.19
Пресс-служба СБУ

Співробітник одного з держпідприємств оборонно-промислового комплексу України був завербований російською розвідкою під час відвідування окупованого Криму.

Про це розповіли у Службі безпеки України.

За даними слідства, крім інформації про різні аспекти функціонування підприємств українського ОПК, зловмисник також збирав відомості щодо соціально-політичної обстановки у Запорізькій області.

Зібрані дані шпигун посилав через надані йому офіцером російської спецслужби канали електронного зв’язку, а також передавав під час особистих зустрічей на території РФ, Білорусі і тимчасово окупованого Криму.

Оперативники затримали зловмисника, коли він їхав у Воронеж на чергову зустріч зі своїм куратором, вилучивши у нього картку мікро-SD з секретними даними.

Під час обшуку за місцем проживання російського агента було виявлено комп’ютерну техніку і носії інформації, які використовувалися для обробки, зберігання та передачі розвідданих, а також засоби зв’язку з представником Генштабу РФ.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці заарештували співробітника підприємства оборонно-промислового комплексу України за підозрою у шпигунстві.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости