СБУ припинила проведення антиукраїнської акції російських спецслужб в Брюсселі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. СБУ припинила проведення антиукраїнської акції російських спецслужб в Брюсселі
10:57, 29.09.17
Прес-служба СБУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Нацполіцією запобігли спробі провести антиукраїнську акцію в Брюсселі, організовану і профінансовану Кремлем.

Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Так, оперативники встановили, що спецслужби РФ планували провести в Брюсселі акцію по дискредитації України перед європейським співтовариством, щоб звинуватити владу країни в нібито утиски журналістів і "вільної преси".

"Для цього в Брюссель виїхало кілька громадян України як "оратори" круглого столу " на тему: "Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні". Для посилення ефекту від їх виступи та надання додаткової "правдивості", організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені "блогери" і "журналісти" повинні були підтвердити інформацію про утиски і переслідування", - йдеться в повідомленні СБУ.

У відомстві додали, що "блогерів" та "журналістів" організатори фейкових акцій найняли на "чорному ринку праці" за 100 гривень кожного.

"Для запобігання їх ідентифікації європейськими партнерами, куратори зобов'язали надіти "масовку" чорні окуляри в зв'язку з нібито переслідуваннями в Україні і побоювання за власне життя. Єдиною широко відомою суспільству особою на цьому фейкових заході народний депутат України V, VI, VII скликань Олена Бондаренко, яка відмовилася від дачі пояснень правоохоронцям. Однак замість неї це зробила найнята для "шоу" публіка", – додали в СБ України.

У СБУ додали, що тепер планують допитати організаторів фейкового з'їзду "блогерів" для документування протиправної діяльності спецслужб РФ.

Як повідомляв Соцпортал, цікавість росіян до "Кримнаша" сходить нанівець, - соціолог.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости