Російський слід у Словаччині: убивство журналіста замовив росіянин

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Російський слід у Словаччині: убивство журналіста замовив росіянин
10:01, 07.06.19
Європейська правда

Екс-військовий Мирослав Марчек, підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка та його нареченої, отримав гроші від іноземця. Він заявив, що замовником був росіянин.

Кремлівська влада використовує різні методи боротьби з демократіями в Європі, це: вторгненя на українську територію, організуючи заколоти (як в Чорногорії), підсилюючи ультраправих (в Австрії, Італії, Польщі, Угорщині), провокують антиурядові виступи (Франція). Крім того організують вбивства журналістів та політиків, як це відбулось у Словаччині.

Інформацію про те, що замовником був іноземець, росіянин - Марчек дізнався від іншого підозрюваного у вбивстві Золтана Андруско. Про це, як повідомляє теленканал Joj, Марчек заявив у своїх показах слідчим 11 квітня цього року.

Раніше Марчек зізнався, що саме він стріляв у журналіста та його наречену.

Ось що Марчек зазначив у своїх показах:

Золтан Андруско сказав, що це замовлення є для одного його знайомого, росіянина, який погано розмовляє словацькою. Він говорив, що пан є журналістом, та пише деякі речі, які йому не подобаються.

Зауважимо, такі покази Марчека заплутують справу, адже обвинувачення убити журналіста Куцяка висунуто наближеному до партії влади мультимільйонеру Маріану Кочнеру.

Яна Куцяка та його наречену Мартіну Кушнірову було убито 21 лютого 2018 року. Резонансне убивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости