Росія почала виводити з Білорусі військову техніку

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Росія почала виводити з Білорусі військову техніку
12:40, 21.09.17
Радіо Свобода

Росія почала виводити з Білорусії свою військову техніку, яка там знаходиться в рамках військових навчань "Захід-2017".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, сьогодні на залізничній станції "Верейцы" неподалік військового полігону "Осиповичский" завантажують ешелон з військовою технікою РФ. "На станції близько 50 танків різної модифікації. 37 з них вже занурені", - уточнює військовий.

Разом з технікою в ешелон сідають російські солдати зі спорядженням. Примітно, що техніку завантажують під дощем, вся вона без розпізнавальних знаків - крім номерів.

За розповідями місцевих жителів, техніка з полігону, на якому проходили навчання, прибула своїм ходом напередодні ввечері. Навантаження триває понад 12 годин.

На в'їздах на станцію розгорнуті два радіолокаційних посту. Повідомляється, що військові не заважали проїзду громадського транспорту.

Нагадаємо, нинішні навчання стали найбільш масштабним в спільній підготовці військ Росії і Білорусії. Вони проводились на полігонах обох країн, але в більшій частині в Білорусії. Всього залучалися 12,7 тисячі військовослужбовців, при цьому на території Білорусії перебували понад 10 тис., з них 3 тисячі - росіяни. Задіяли близько 70 літаків і вертольотів, до 680 одиниць бойової техніки, у тому числі близько 250 танків, до 200 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також 10 кораблів.

Навчання тривали з 14 по 20 вересня.

Як повідомляв Соцпортал, Росія і Китай проведуть морські військові навчання.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости