​Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Рада повернула кримінальну відповідальність за незаконне збагачення
09:15, 01.11.19
Марія Гриневич

Верховна Рада проголосувала за повернення в Кримінальний кодекс статті, яка передбачає покарання за незаконне збагачення.

За відповідний законопроєкт №1031 проголосували 259 нардепи, повідомляє телеграм-канал "Блог юриста".

Представляла законопроєкт до другого читання голова антикорупційного комітету Анастасія Красносільська.

- Що пропонує цей законопроект? Відповідальність за незаконне збагачення пропонується встановити у разі, якщо набуті чиновником активи більше ніж на 6,5 млн грн перевищують його законні доходи, — розповіла Красносільська.

Водночас вона розповіла, що законопроєкт передбачає механізм цивільної конфіскації майна, "якщо сумнівні доходи чиновника коштують більше, ніж його законні доходи, починаючи з 1 млн грн".

- Ці два механізми (відповідальність і конфіскація) будуть працювати разом і відповідно за найбільші крадіжки буде кримінальна відповідальність, менші – цивільна конфіскація… Механізм цивільної конфіскації передбачає рішення суду. Передбачає, що прокуратура має збирати докази, іти в суд, і тільки в тому випадку, якщо суд погоджується із поданими доказами, настає цивільна конфіскація, — сказала Красносільська.
- Цей інструмент – і цивільна конфіскація і кримінальна відповідальність – буде доступний тільки НАБУ, САП і ВАКС, — додала голова комітету.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости