Путіна не радує перспектива надання американської зброї Україні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Путіна не радує перспектива надання американської зброї Україні
11:26, 05.09.17

Президент Росії Володимир Путін вважає, що поставки американської зброї в Україну, якщо таке рішення буде прийнято, нічого не поміняють у ситуації на Донбасі.

Про це він заявив журналістам на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС.

"Це суверенне рішення Сполучених Штатів - продавати зброю або постачати безкоштовно, і тієї країни, яка є реципієнтом цієї допомоги, ми на цей процес вплинути ніяк не зможемо, але є загальні міжнародні правила і підходи. Постачання зброї в зону конфлікту не йде на користь умиротворення, а тільки погіршує ситуацію. Якщо це станеться в цьому випадку, то принципово це дія, це рішення ситуацію не змінить. Воно взагалі ніяк не вплине на ситуацію. Але кількість жертв, безумовно, може збільшитися", - сказав він.

Водночас Путін попередив, що "ДНР" і "ЛНР" можуть відповісти на це власними поставками зброї в "інші зони конфлікту, які чутливі для тих, хто створює проблеми для них".

"У самопроголошених республік достатньо зброї, в тому числі захопленої у протиборчої сторони, у націоналістичних батальйонів. І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати самопроголошені республіки", - заявив Путін.

Як повідомляв Соцпортал, Путін озвучив умови, за якими погодиться на присутність миротворців ООН на Донбасі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости