Протистояння: волонтерський намет в Харкові взяли під охорону

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Протистояння: волонтерський намет в Харкові взяли під охорону
17:47, 13.05.19
Дзеркало тижня

На сайті мерії в Харкові з'явилась петиція з вимогою прибрати волонтерський намет з меморіалом загиблим військовослужбовцям. Тепер поліція взяла волонтерів під свій захист.

До охорони залучили батальон поліції особливого призначення. Поліція Харкова буде цілодобово охороняти волонтерський намет у центрі міста.

Валерій Сокуренко, керівник поліції Харківської області сказав:

Харківська поліція буде дуже відповідально ставитися до виконання своїх обов'язків в сфері забезпечення прав і свобод громадян, а саме, здійснення їх прав на організацію та проведення протестних акцій. Ще минулого року активісти звернулися із відповідною заявкою до міськради і отримали дозвіл на проведення цієї акції з 1 січня до 31 грудня 2019 року. Зупинити цей протест може тільки суд. Знищення намету за приписом комунальних служб поліція не допустить.

Він додав, що автомобільні патрулі стежать за ситуацією безпосередньо біля намету, а також ведеться відеоспостереження кількома камерами. До охорони місця розташування волонтерського намету також залучено сили батальну поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області.

Нагадаємо, 8 травня на сайті Харківської міськради були зареєстровані петиції з вимогами прибрати з центрального майдану міста волонтерський намет з меморіалом загиблим військовослужбовцям, а також повернути проспекту Петра Григоренка і станції метро "Палац Спорту", перейменованим у рамках декомунізації в 2016 році головою ОДА Ігорем Райніним, ім'я маршала Жукова.

Нагадаємо, що цей радянський маршал прославився своїми перемогами та нещадним ставленням до своїх підлеглих воїнів, яких сотнями тисяч посилав на неминучу смерть не забезпечивши їх зброєю та боєприпасами.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости