Прорив - Зеленський підбив підсумки свого візиту до Польщі

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Прорив - Зеленський підбив підсумки свого візиту до Польщі
11:00, 01.09.19
Соцпортал

За словами Зеленського, взаємна повага і політична воля будувати дружні стратегічні відносини України і Польщі допоможуть "перевернути болючі сторінки спільної історії"

Президент України Володимир Зеленський охарактеризував переговори з лідером Польщі Анджеєм Дудою як прорив у відносинах двох держав. Про це стало відомо з коментаря Зеленського, який він опублікував на Facebook за підсумками його переговорів із Дудою.

"Не відлига у відносинах, а прорив, я так охарактеризував би підсумки першого дня мого візиту до Польщі. Ми зрушили з місця процес відновлення історичної справедливості: під нашим з Анджеєм Дудою патронатом буде відновлена робоча група зі, скажімо так, "обнулення" взаємних претензій", - зауважив Зеленський.

За його словами, спільні експедиції займатимуться пошуком і перепохованням на батьківщині загиблих польських і українських воїнів, а також мирного населення.

"…величезна взаємна повага, політична воля будувати дружні стратегічні відносини України і Польщі допоможуть нам завершити цю роботу і перевернути болючі сторінки спільної історії", - підкреслив український президент.

Він зазначив, що Україна і Польща будуть взаємно дбати про пам'ятники та поховання українців у Польщі та поляків в Україні. Зеленський також запропонував звести на кордоні Меморіал примирення.

За словами Зеленського, якщо говорити про питання сучасності, він домовився з Дудою про вирішення проблеми з перевезеннями вантажів через українсько-польський кордон. В енергетичній сфері обговорили співпрацю у форматі Вашингтон - Варшава - Київ.

Президент України поінформував, що 1 вересня на нього чекає ще багато важливих справ і зустрічей.

31 серпня Зеленський прибув з офіційним візитом до Польщі, де він зустрівся з лідером країни Анджеєм Дудою.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости