Прем'єр Естонії: Ми маємо непохитну позицію щодо антиросійських санкцій

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Прем'єр Естонії: Ми маємо непохитну позицію щодо антиросійських санкцій
15:31, 06.04.17
Соцпортал

«Двосторонні зв’язки Естонії та України потужні, міцні і позитивні. Ми будемо продовжувати підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України», – наголосив Прем’єр-міністр Естонії Юрі Ратас у ході 10-го Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Ми бачимо постійні спроби підірвати мир, і міжнародний порядок у світі, включаючи Європу. Майбутнє України буде визначати всю архітектуру європейської безпеки протягом наступних десятиліть», – зазначив очільник естонського уряду.

«Але ми не маємо здаватися. Замість цього ми маємо працювати спільно, забезпечуючи мир, безпеку і стабільність в Європі. Позиція Естонії зрозуміла – санкції мають продовжуватися до того моменту доки Росія виявить повну повагу до принципів міжнародного права, доки повністю не виконає всі вимоги Мінських угод. Отже суверенітет і територіальна цілісність України мають бути повністю відновлені», - сказав він. Юрі Ратас підкреслив, що Естонія ніколи не погодиться з анексією Криму, а також висловив занепокоєння постійною мілітаризацією на півострові та ситуацією з порушенням прав людини.

За словами Прем’єр-міністра Естонії, впродовж останніх трьох років українських народ самовіддано відстоює свій європейський вибір. Водночас для інтеграції в ЄС паралельно з протистоянням російській агресії потрібно проводити реформи і всередині України. «Ви зробили багато, але ще багато треба зробити. Найкращою відповіддю на агресію Росії буде успішна, об’єднана Україна, сильна політично», – зазначив він.

Юрі Ратас нагадав, що менше ніж за три місяці Естонія почне головувати в ЄС. «Ми запланували наступний саміт «Східного партнерства» на листопад у Брюсселі. Це хороша можливість для лідерів України представити там результати ваших реформ і посилити нашу співпрацю», – додав він.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости