"Повзуча агітація" у День тиші: хто і як порушує "дух закону" про вибори

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. "Повзуча агітація" у День тиші: хто і як порушує "дух закону" про вибори
16:30, 20.04.19
Чесно

Рух ЧЕСНО знову фіксує у передвиборчий “день тиші”, який настав опівночі 20 квітня, зовнішню рекламу без вихідних даних, що за стилем нагадує агітацію кандидатів у Президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Нагадаємо, що формально така реклама не є порушенням виборчого законодавства.

Так, на вулицях Львова залишилася реклама з гаслом “Головне – не втратити країну!”, яка нагадує агітацію Порошенка і є його передвиборчим слоганом.

Львів."Повзуча агітація" у День тиші Фото ЧЕСНО

Також можна зустріти борди “Зробимо їх разом”, близькі за стилем до агітації Зеленського. Проте дата “31 березня” вказує на те, що цю рекламу не зняли ще напередодні першого туру.

Львів. "Повзуча агітація" у День тиші Фото ЧЕСНО

Водночас частину агітації все-таки прибрали.

Львів."Повзуча агітація" у День тиші Фото ЧЕСНО

За спостереженнями Руху ЧЕСНО, у Львові напередодні другого туру значно менше прихованої агітації, ніж було напередодні першого. Деяку рекламу, яка висіла ще вчора, сьогодні вже прибрали.

В Івано-Франківську багато площин, де була розміщена агітація, вже порожні або заклеєні. Водночас більшість тієї реклами, що залишилася, нагадує агітацію Порошенка.

Івано-Франківськ. "Повзуча агітація" у День тиші Фото ЧЕСНОІвано-Франківськ. З багатьох бордів агітацію все-таки прибрали. Фото ЧЕСНО

Також є борди “Зустрінь весну без пороху!”, які також були використані ще напередодні першого туру.

Івано-Франківськ."Повзуча агітація" у День тиші Фото ЧЕСНО

Цей меседж був притаманний агітації екс-кандидата у Президенти від партії УКРОП Олександра Шевченка, який у другому турі підтримав Зеленського. Нагадаємо, Рух ЧЕСНО ідентифікував Шевченка як одного з технічних кандидатів Зеленського, а борди “УКРОПівця” мали на меті понижувати рейтинг Порошенка.

Примітно, що з першого туру залишилася прихована агітація Юлії Тимошенко.

Львів."Повзуча агітація" у День тиші Фото ЧЕСНО

Регіональні координатори Руху ЧЕСНО також фіксують приховану агітацію в Луцьку та інших містах України.

Луцьк. Прихована агітація Зеленського. Фото ЧЕСНОЛуцьк. Прихована агітація Зеленського, яка залишилася з першого туру. Фото ЧЕСНО

Нагадаємо, 21 квітня, у день другого туру виборів Президента, Рух ЧЕСНО вестиме онлайн-марафон, під час якого відстежуватиме перебіг голосування та оприлюднюватиме результати екзит-полів.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости