​Посадовиця Офісу президента погоріла на хабарі у $150 тисяч

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Посадовиця Офісу президента погоріла на хабарі у $150 тисяч
08:20, 13.11.19
НАБУ

Директорку департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента Світлану Кондзелю затримали за підозрою у шахрайстві.

Про це повідомили у пресслужба Офісу президента.

Співробітники НАБУ затримали керівника одного з головних департаментів Офісу президента України. Ця особа працювала у різних відділах Адміністрації президента з 2005 року. Для голови держави немає "своїх" і "чужих". Корупція має бути викорінена: що вища посада корупціонера, то небезпечніші для держави зловживання з його боку, - повідомили в Офісі президента.

Деталі інциденту повідомили в НАБУ. Зокрема, внаслідок проведення операції «під прикриттям» детективи НАБУ задокументували вимагання хабаря у 300 тис. дол. США. В обмін на це фізичній особі обіцяли сприяння у призначенні на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України».

Керівницю одного з Головних департаментів Офісу Президента України, її спільницю – ексзаступницю Міністра культури України (2011 р.) – та інших учасників угруповання затримали безпосередньо після одержання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. США, - повідомили у НАБУ.

Осіб затримано відповідно до ст.208 КПК України. Наразі здійснюються невідкладні слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру.

Про кримінальні новини з усього світу читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости