Порошенко підписав закон про виплату одноразової фіндопомоги поліцейським

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Порошенко підписав закон про виплату одноразової фіндопомоги поліцейським
11:13, 11.07.17
Прес-служба Президента

Президент України Петро Порошенко підписав закон України "Про внесення змін до статті 97 закону України "Про Національну поліції" щодо виплати одноразової допомоги поліцейському", який врегулює соціальний захист поліцейських, отримали поранення при виконанні обов'язків в органах внутрішніх справ до прийняття на службу в поліції.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Положення частини 1 статті 97 закону України "Про Національну поліцію" щодо виплати одноразової допомоги поширюються на поліцейських, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого при виконанні ним службових обов'язків, пов'язаних з виконанням повноважень поліції, або внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням ним служби в поліції.

Відповідне допомога виплачується Національною поліцією.

У той же час, законом не передбачається розширення кола осіб, які мають право на отримання одноразової допомоги або збільшення його розміру.

За колишніми працівниками міліції, які не перейшли на службу в поліцію, зберігається право на отримання одноразової грошової допомоги, передбаченої законом України "Про міліцію" та здійснюється в порядку, що діяв до набрання чинності закону України "Про Національну поліцію".

Документ передбачає, що Кабінет міністрів України у місячний строк з дня опублікування закону, повинен привести свої нормативно-правові акти, а також акти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим законом.

Як повідомляв Соцпортал, Розенблат заявив, що сам попросив виключити себе з фракції.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости