Порошенко очікує визнання автокефалії української церкви

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Порошенко очікує визнання автокефалії української церкви
10:12, 28.07.17
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко в привітанні з нагоди Дня Хрещення Русі торкнувся питання Помісної церкви в Україні .

Про це він написав у Фейсбуці.

"Володимир Великий тисяча двадцять дев'ять тому ухвалив доленосне рішення - охрестити Русь-Україну. Він прийняв християнську віру від Константинопольської Церкви, яка для нас і понині є Церквою-Матір'ю. Саме від неї ми очікуємо визнання автокефалії Української Церкви - рівною іншим Помісних православних церков. І, зрозуміло, духовно і адміністративно незалежної від Москви, від країни-агресора. Вибір християнської віри князем Володимиром був і європейським вибором. Боже великий, єдиний, нам Україну храни! " - написав він.

Прем'єр Володимир Гройсман у своєму привітанні наголосив на важливості хрещення Русі для залучення України до європейської цивілізації.

"У 988 році князь Володимир хрестив Київську Русь. Так почалася нова сторінка історії, спадкоємицею якої є сучасна Україна. Завдяки прийняттю християнства Великий князь Київський Володимир на тисячоліття вперед забезпечив входження Русі-України в європейську цивілізацію. Таким чином було закладено фундамент, спираючись на який , ми і зараз будуємо успішну Україну. Вітаю всіх з цією датою і бажаю нам всім успіхів у розвитку сильної європейської держави! " - додав він.

Нагадаємо, 16 червня 2016 року Верховна Рада направила звернення до Вселенського патріарха Варфоломія I з проханням надати автокефалію Української православної церкви. Зокрема, Рада попросила Варфоломія видати томос (указ) про автокефалію Православної церкви в Україні, на основі якого вона могла б зайняти належне місце в сім'ї помісних Православних церков.

Як повідомляв Соцпортал, парламентарі пропонують дозволити Держспоживслужбі закривати інтернет-магазини.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости