Парламентарі планують очистити повітря у великих містах

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Парламентарі планують очистити повітря у великих містах
13:45, 24.11.19
rbc.ua

У містах, де проживають понад 250 тис. осіб, запровадять часове обмеження руху великовагових транспортних засобів

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування рекомендує ухвалити за основу проєкт Закону № 2296 щодо забрудненого повітря в українських великих містах. Про це йдеться на сайті інформаційного управління Апарату Верховної Ради.

Якщо закон ухвалять, то у містах, де проживають понад 250 тис. осіб, запровадять часове обмеження руху великовагових транспортних засобів.

Така міра, на думку розробників законодавчої норми, знизить рівень забруднення атмосферного повітря та рівнів шуму в містах. У результаті автори законопроекту сподіваються покращити здоров'я українців вцілому.

У законопроекті також пропонують доповнити низку законів України про недопущення перевищення рівнів шуму під час руху автомобільного транспорту в населених пунктах.

До того ж планують розробити програми і комплексні заходи щодо зменшення забруднення повітря і покращення стану здоров’я українців у разі перевищення державних медико-санітарних нормативів чи нормативів екологічної безпеки.

Нагадаємо, що за даними звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я 2012 р., в Україні щороку помирають 54 507 людей від брудного повітря. Це у перерахунку на 100 тис. населення є найвищим показником серед інших країн Європи.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Ще цікавого. Всі приколи дня читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости