Отруєний російськими спецслужбами Скрипаль був типовим українофобом

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Отруєний російськими спецслужбами Скрипаль був типовим українофобом
20:20, 03.10.18
BBC

Нова книга кореспондента ВВС Марка Урбана розповідає про раніше невідомі деталі з життя колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля до та після отруєння у Солсбері в березні 2018 року.

Зокрема, у книзі йдеться про те, що існували плани замаху і на інших перебіжчиків з російських спецслужб.

Однак Скрипаль виявився найдосяжнішим, передає Соцпортал з посиланням на BBC.

В інтерв'ю Російській службі Бі-бі-сі Урбан розповів деталі своїх зустрічей з колишнім подвійним агентом спецслужб та про його погляди.

- Він почав говорити, що, якби російські війська, дійсно, були на сході України, - вони б дійшли до Києва за 48 годин, - розповів Урбан,- Я відповів, що взагалі вони, цілком імовірно, там були, навів йому кілька аргументів, згадав дослідження незалежних журналістів. Вони встановили, що певні частини (Російської армії. - Ред.) були там. Але Сергій був досить впевнений у своїй точці зору.

Потім він почав говорити про те, що українці не знають, як керувати, що їм потрібні росіяни, щоб керувати. Та інші схожі ремарки. Я сказав йому, що мій батько - виходець з України.

- Мені здалося, що Скрипаль зайшов дещо далеко у цих своїх роздумах. А він відповів: "Та не турбуйся про це!". І його не турбувало, що він описував мені українців вівцями, яким потрібен гарний пастух, - додав він.

Раніше стало відомо, скільки отримував Скрипаль за роботу на британську розвідку.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости