Названо улюблену групу крові комарів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Названо улюблену групу крові комарів
19:45, 11.08.19
Соцпортал

Вчені з Сибірського державного медичного університету з'ясували, людей з якою групою крові частіше кусають комарі

Результати дослідження опубліковані на сайті навчального закладу.

На думку фахівців, найбільш привабливі «жертви» - це люди з I групою крові. Згідно з дослідженням, їх кусають в два рази частіше, ніж представників II групи.

Також на вибір комарів може впливати температура тіла, активний кровообіг, запахи і рівень метаболізму.

«Комар, найімовірніше, вкусить дорослу людину, а не дитину, вагітну жінку, людей з високим індексом маси тіла, а також людей, зайнятих фізичною працею», - заявили вчені.

Учені нагадують, чим більше людина чухає місце укусу, тим сильніше воно запалюється. Так як торкаючись до пошкодженої шкірі, він неминуче заносить патогенні мікроорганізми.Іммунная система відправляє в зону ураження нові загони тромбоцитів, лейкоцитів і білки-гістаміни. На місці укусу виникають пухирі діаметром до 10мм, може утворитися набряк, підвищитися температура тіла, виникнути шкірний висип і тд.

Чого бояться комарі?

Ультразвукові прилади дійсно є найефективнішими засобами боротьби з комарами на сьогоднішній день. Вони являють собою легкі і компактні пристрої з вбудованою ультрафіолетовою лампою. Підходять для використання в будинку і на вулиці. Серед них є, наприклад, такі, які можна одягати на пояс («брелок-відлякувач») або зап'ястя (електронний засіб у вигляді браслета).

Для відлякування комарів з давніх пір використовується також масло квітів лаванди. Однак, таким ефектом володіє тільки спеціальний вид - вузьколиста лаванда. Тому підходити до вибору ефірного масла з метою захисту від комарів потрібно уважно. Лавандова олія має приємний запах і рідко викликає алергічні реакції, його допускають до використання навіть маленьким дітям.

Неприємний для комарів і запах ванілі.

Більше про медичну реформу в Україні в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости