Науковці з Данії переконують, що сумки з текстилю більш шкідливі, ніж поліетиленові пакети

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Науковці з Данії переконують, що сумки з текстилю більш шкідливі, ніж поліетиленові пакети
23:00, 20.04.19
Соцпортал

Науковці з невеличкої Скандинавської країни дійшли цікавого висновку, що різноманітні сумки та упаковки, які пропонуються, як альтернатива поліетиленовим пакетам, направді, є більш шкідливими.

Про це повідомляє Соцпортал.

Висновки науковців були оприлюднені Міністерством екології та харчування Данії. Щоправда, у своєму дослідженні данські вчені свідомо, чи несвідомо не врахували такий показник, як засміченість водойм пластиком.

Свою увагу вони в першу чергу звернули на вплив на клімат і озоновий шар та витрати при виробництві альтернативних видів пакування.

І вийшла достатньо цікава математика.

За одиницю виміру науковці взяли звичайний поліетиленовий кульок низької щільності, який перед спалюванням ще й використали як пакет для сміття.

Для того, щоб звичайний паперовий пакет зрівнявся з кульком по рівню шкідливості його треба використати 43 рази, текстильну сумку – 7 тисяч разів, а якщо ця сумка з органічної бавовни, то 20 тисяч разів. В Інакшому випадку, всі ці сумки та упаковки є більш шкідливими ніж кульок.

І цьому є логічне пояснення. До прикладу, при вирощуванні бавовни застосовуються хімікати, які суттєво забруднюють навколишнє середовище.

Окрім того, дослідники звертають увагу на те, що у світі поки що немає технології перероблення сумок з бавовни.

Тож, якщо після декількох використань її просто викинути, то вона, по суті, завдасть більшої шкоди екології, ніж поліетиленовий пакет.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости