​Нацполіція та СБУ провели обшук в офісі «Укргазвидобування»

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Нацполіція та СБУ провели обшук в офісі «Укргазвидобування»
16:26, 29.11.19
Марія Гриневич

Під час обшуку було вилучено комп’ютерну техніку, не зважаючи на те, що ухвалою суду дозвіл на вилучення такої техніки не надавався.

Про це повідомила прес-служба компанії.

«Укргазвидобування» повідомило, що співпрацювало з представниками правоохоронних органів та надавало всю необхідну документацію.

- Вранці 29 листопада 2019 в апараті управління компанії пройшов обшук органами Національної поліції і Служби безпеки України. Під час обшуку була вилучена комп'ютерна техніка, незважаючи на те, що постановою дозвіл на вилучення такої техніки не надавався, - сказано в повідомленні.

Зазначається, що "Укргазвидобування" співпрацювало з представниками правоохоронних органів і надавала всю необхідну документацію.

В СБУ відмовилися називати причину обшуків і в якій справі вони проводилися.

У вересні в «Укргазвидобуванню» теж пройшли обшуки. Слідчі дії проводили в кримінальному провадженні щодо заволодіння приватною фірмою 15 млн грн під час утилізації небезпечних відходів буріння. Схема працювала з 2017 по 2019 рік за участю представників держпідприємства і завдяки бездіяльності посадових осіб Держекоінспекції.

Пізніше до Вищого антикорупційного суду пішла справа про «газові схеми» депутата-втікача Олександра Онищенка

За версією слідства, Онищенко є керівником злочинної організації, учасники якої заволоділи понад 1,6 млрд грн.

В результаті цього «Укргазвидобуванню» було завдано збитків більш ніж на 740 млн грн, а бюджет України недоотримав 2,019 млрд грн.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости