​Наслідком окупації частини українських територій є торгівля людьми - Мінсоцполітики

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Наслідком окупації частини українських територій є торгівля людьми - Мінсоцполітики
15:00, 10.12.19
Марія Гриневич

Про це у вівторок, 10 грудня, заявив заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергій Ніжинський на Першому Форумі з питань міграції та протидії торгівлі людьми.

Метою заходу є створення майданчика для аналізу питань захисту прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від торгівлі людьми за участю представників законодавчої, виконавчої та судової гілок влади, громадянського суспільства й міжнародних організацій.

- Наслідком тимчасової окупації Росією частини українських територій є торгівля людьми. Через перехід на ту сторону з метою заробітку ми маємо багато ошуканих людей, що залишаються без виплат через шахрайство зі сторони роботодавця. Найболючіше для них - вони принижені через те, що є українцями, тому ми повинні комплексно вирішувати цю проблему, - сказав Сергій Ніжинський.
- Щоб долати виклики у сфері протидії торгівлі людьми, домашнього насильства та внутрішньої міграції, ми повинні співпрацювати з регіонами, як одне ціле, адже десь необхідно профінансувати укриття для біженців чи жертв домашнього насильства або підняти зарплату психологу - проблеми в кожного свої. Поряд з правоохоронцями, які розслідують злочини, Міністерство соціальної політики завжди було і буде тим, хто координує і формує політику у цій сфері, забезпечує потребу кожного регіону, - наголосив заступник Міністра.
- На жаль, сьогодні ми маємо випадки, коли людей вивозять на польові роботи у так звані “ферми рабів”. Два місяці тому ми припинили діяльність такої ферми в Одеській області, де роботодавець скористався тим, що люди були у складних життєвих обставинах та зловживали алкоголем. Вони працювати там за їжу. Ми вже оголосили підозру фігурантам і будемо надалі з відповідними органами реагувати на такі випадки, – сказав Антон Геращенко, заступник Міністра внутрішніх справ України.
- В Україні найбільша кількість внутрішньо переміщених осіб у співвідношенні до загальної кількості жителів. З таким не стикалась жодна країна Європи. Саме тому парламентарі виступають за те, щоб був забезпечений правовий режим на тимчасово окупованих територіях, щоб перетин контрольно-пропускних пунктів був якомога простішим. Також ми зареєстрували законопроект 2083-Д, що покликаний врегулювати питання виплати пенсій особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях, адже, щоб інтегрувати територію, – спершу потрібно повернути людей, - резюмував Дмитро Лубінець, голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Довідково:

Захід проводиться за сприяння ОБСЄ, Ради Європи, Управління Верховного Комісара ООН з питань біженців, Міжнародної організації з міграції, тощо.

Станом на 6 грудня 2019 року в Україні налічувалось 1 млн 428 тисяч (1 млн 158 тисяч сімей) внутрішньо переміщених осіб, у тому числі: чоловіків – 589 290, жінок – 839 626, дітей – 197 318, пенсіонерів – 719 307, осіб з інвалідністю – 50 939, осіб працездатного віку – 356 925. Найбільше переселенців з Донецької області – 848 048, з Луганської області – 515 657, з Автономної Республіки Крим і міста Севастополя – 43 171. Найбільша кількість ВПО (понад 100 тисяч) на сьогодні проживають на підконтрольних українській владі територіях: у Донецькій області – 504 230, у Луганській області – 278 046, місті Києві – 156 153, у Харківській області – 133 070.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости