Найчастіше український часник експортували в Грузію та Австрію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Найчастіше український часник експортували в Грузію та Австрію
16:15, 26.01.19
agronews.ua

У 2018 році основними покупцями часнику з України були такі країни як Білорусь, Латвія, Польща, Естонія, Грузія і Австрія.

Про це йдеться в повідомленні Ради з питань експорту продовольства (UFEB), зазначає Соцпортал з посиланням на agronews.ua.

Посівна площа часнику в Україні в 2018 році склала 22,6 тис. га, що на 4,4% більше, ніж в 2017 р (21,5 тис. га). Основна частина посівів зосереджена в приватному секторі – 21,5 тис. га, тоді як площа промислових підприємств склала в 2018 році 1,1 тис. га.

Якщо говорити про світовий ринок часнику, то він демонструє постійне зростання, як в поставках, так і в споживанні. Монополістом на даному ринку можна вважати Китай. Він є топ-виробником і експортером, а його частка від світового ринку становить 80%.

Індія не так яскраво виражена на світовому ринку, але може скласти конкуренцію китайському часнику, її частка 5,3%. Бангладеш – 1,4%, Південна Корея – 1%, М’янма – 0,8%, Узбекистан – 0,7%, Туреччина – 0,5% доповнюють «картину» експорту.

- Українським виробникам потрібно орієнтуватися на ринок Європи, Прибалтики та Північної Америки. Збільшувати поставки часнику потрібно в свіжому вигляді, адже зараз в світі панує тренд на свіжі продукти, – вважають в UFEB.

Нагадаємо, Україна вдвічі скоротила експорт борошна.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости