На перше засідання Верховної Ради запросили спікера часів Януковича

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. На перше засідання Верховної Ради запросили спікера часів Януковича
09:30, 28.08.19
Інтерфакс-Україна

Більшість членів підготовчої групи підтримали цю ініціативу

Підготовча депутатська група з організації першого засідання Верховної Ради 9 скликання підтримала прохання представника партії "Опозиційна платформа - За життя" і вирішила направити запрошення на урочисте засідання голові ВР 7 скликання Володимиру Рибаку.

Про це з посиланням на відповідне рішення повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

З проханням про включення Рибака до списку запрошених виступив представник партії "Опозиційна платформа-За життя" Нестор Шуфрич.

Керівник підготовчої групи Дмитро Разумков зі "Слуги народу" підтримав цю ініціативу.

"Ми запрошуємо усіх голів Верховної Ради України, які проживають на території держави. Тому, я думаю, все-таки всі голови Верховної Ради повинні мати повагу у майбутніх народних депутатів. Це моя особиста позиція", - сказав він і поставив на голосування питання про включення Рибака до списку запрошених.

Хто такий Володимир Рибак?

Один зі співзасновників та екс-перший заступник голови та голова "Партії регіонів". До квітня 2002 року Рибак був міським головою Донецька. Згодом він був віце-прем'єр-міністром – міністром будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства в уряді Януковича з 2006 по 2007 роки.

Під час виборів президента України у 2004 році Володимир Рибак був довіреною особою кандидата на пост президента. Віктора Януковича. Рибак є народним депутатом 3, 4, 5, 6 та 7 скликань. У період з 2012 до 2014 років був Головою Верховної Ради України. Його повноваження були припинені після втечі "гаранта".

Перше засідання новообраної Верховної Ради заплановане на 29 серпня

Позачергові парламентські вибори відбулися 21 липня 2019 року. У новій Верховній Раді буде 424 народні депутати. Із них за партійними списками - 225, у мажоритарних округах - 199. 26 округів ні за партії, ні за своїх мажоритарних нардепів не голосували, бо вони розташовані на окупованому Донбасі та в анексованому Росією Криму.

За результатами опрацювання ЦВК 100% протоколів

ЦВК порахувала 100% бюлетенів. Результати позачергових виборів до Ради

до парламенту нового скликання проходять п’ять партій: "Слуга народу" отримала 43,16% голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,05%, "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10%, а "Голос" - 5,82%. Явка склала 49,8%.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости