На Міжнародній космічній станції знайшли позаземні бактерії

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. На Міжнародній космічній станції знайшли позаземні бактерії
10:45, 02.12.17
Independent

Повернувшись на батьківщину з польоту на МКС російський космонавт Антон Шкаплеров запевняє, що вчені виявили на станції бактерії позаземного походження.

За словами Шкаплерова, під час виходів у космос з борту МКС космонавти виявили бактерії на мазках із зовнішньої поверхні станції..

Космонавт зазначає, що під час проведення багаторічного експерименту "Тест" космонавти зібрали зразки пилу з зовнішньої поверхні МКС. На ній виявилися земні бактерії, які прожили три роки в умовах космічного простору. Але походження деяких бактерій, як запевняє Шкаплеров, було не земним.

-І тепер з'ясувалося, що звідкілясь на цих тампонах виявилися бактерії, яких не було при запуску модуля МКС. Тобто вони звідкись прилетіли з космосу і оселилися на зовнішній стороні обшивки. Поки вони вивчаються, і схоже, що ніякої небезпеки не несуть, - розповів космонавт в інтерв'ю ТАСС.

Як відзначають британські журналісти, "не зовсім зрозуміло, де зараз зберігаються ці організми і що вчені знають про них". Виявлення бактерій, які прийшли звідкись, крім Землі, було б одним з найбільших досягнень в історії науки але поки таке твердження робити рано.

На сьогодні офіційно статус бактерій, які були знайдені в експерименті "Тест" - невідомий. Іншими словами, вчені поки не встановили, чи прибули вони з Землі або прибули з космосу.

Як повідомляв Соцпортал, вчені заявили, що самотність покращує здоров'я.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости