На Гогольфесті влаштували протест

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. На Гогольфесті влаштували протест
10:52, 08.09.17

Вчора у Києві під час відкриття Гогольфесту на території Національного центру Олександра Довженка пройшла акція протесту.

Як повідомляють організатори, вони виступають проти знищення одного з будинків комплексу Довженка. Саме в ньому в рамках цьогорічного фестивалю розмістився арт-сквот, який по закінченню культурних заходів мають знести разом з нанесеними на ньому роботами і графіті.

"Сьогодні Національний центр Олександра Довженка, найбільший в Україні кіноархів художніх фільмів, стрімко перетворюється на місцевий Діснейленд. З легкої руки директора кіноархіву Козленка І.В., 14000 метрів квадратних віддано на псевдоревіталізацію бізнесменам та приватним особам. Зауважимо, що згідно статуту Центр є державним підприємством, що фактично має здійснювати науково-дослідницьку роботу, а також, окрім вихідних матеріалів до українських фільмів, зберігає особисті архіви Олександра Муратова, Фелікса Соболєва, Іполита Лазарчука та інших", - кажуть організатори, наголошуючи, що вони вимагають відкритої звітності щодо прибутків Центру від адміністрації, однак отримували відмову.

"Одночасно на території державного підприємства з’являється сумнівна історія з великим трьохповерховим будинком, який чомусь визнано аварійним, а організатори ГогольFEST’у влаштовують в ньому арт-сквот, щоб під прикриттям «прогресивної» громадськості легалізувати поки нікому невідому оборудку, пов’язану зі знесенням будинку", - зазначають організатори протесту.

Також, як вказано, після проведення акції їх занепокоїв факт переслідування молодими особами спортивного вигляду.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости