На Донеччині затримано групу серійних крадіїв

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. На Донеччині затримано групу серійних крадіїв
17:15, 28.07.18
Поліція Донеччини

Злочинне «тріо» діяло на території Краматорська та Слов’янська та мало чітку керовану організацію. Співробітники управління карного розшуку одночасно затримали усіх учасників групи.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції Донецької області на офіційному сайті.

- Організатором серії квартирних крадіжок є 35-річний мешканець Краматорська, який раніше неодноразово був засуджений за майнові злочини, в тому числі й за тяжкі. Чоловік спеціалізувався на віджимі пластикових вікон, а тому, опинившись на волі, сколотив групу з трьох осіб. Один її учасників – поплічник основного фігуранта за минулими злочинами, - зазначили у відомстві.

Квартири обирали на нижніх поверхах, а щоб дістатися до другого – використовували будівельну розкладну драбину. Але перед тим, як потрапити всередину помешкання, один із товаришів здійснював моніторинг протягом тижня та складав відповідний графік відвідування квартири господарем – для подальшого планування злочину.

Кожна з трьох доведених крадіжок – це чи не сотня тисяч збитку для потерпілих, оскільки злочинці викрадали лише коштовні речі. Наступного дня після вчинення чергової крадіжки одночасно за трьома різними адресами було затримано усіх учасників групи. У кожного з них проведено санкціоновані обшукові заходи. Вилучено частину викраденого майна.

- Розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.185 «крадіжка» Кримінального кодексу України. Позиція прокуратури – подальша перекваліфікація злочинів на частину 5 у зв’язку із завданими збитками, - зазначили у відомстві.

Наразі відносно організатора обрано запобіжний захід – арешт, ще двоє поплічників чекатимуть на вердикт суду під домашнім арештом.

Як повідомляв Соцпортал, поліція затримала злочинців, які праскою катували подружжя.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости