На Дніпропетровщині майже сотню людей примусово тримали у "реабілітаційних центрах"

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. На Дніпропетровщині майже сотню людей примусово тримали у "реабілітаційних центрах"
17:56, 16.08.17

Поліцейські на Дніпропетровщині звільнили 87 осіб, які незаконно утримувалися у так званих реабілітаційних центрах.

Про це повідомляє прес-служба поліції Дніпропетровської області.

Співробітники поліції та прокуратури провели 9 обшуків в місцях незаконного утримання людей. У всіх, хто вважав своє "лікування" примусовим, взяли заяви. Зараз всі потерпілі повернулися додому.

Правоохоронці з’ясували, що керівники центрів обіцяли "пацієнтам" допомогти позбуватися наркотичної, алкогольної та тютюнової залежності. Часто самі батьки оплачували своїм дорослим дітям перебування у таких закладах або ж залежні мали самі добувати собі кошти на харчування.

"Пацієнти" проживали у приватних будинках у невеликих кімнатах на 6-10 осіб, спали на двоярусних ліжках. Перші кілька місяців "лікування" їм не дозволяли виходити у двір. Розпорядок їх дня складався з читання Біблії, молитов та слухання проповідей. Щоб не було можливості втекти, забирали телефон і паспорт. Згодом людей випускали на роботу за межами будинку. Частіше за все чоловіків залучали до важкої фізичної праці на будівництві.

Більшість пацієнтів центру вважають, що їх незаконно позбавили волі і залучали до примусової праці. Зараз поліцейські встановлюють організаторів так званих реабілітаційних центрів, яких буде притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Як повідомляв Соцпортал, поліція відкрила справу за фактом ДТП нардепа Барни.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости