На Чорному морі у НАТО багато союзників, - Болтон

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. На Чорному морі у НАТО багато союзників, - Болтон
10:30, 28.08.19
Радіо Свобода

Радник Трампа Болтон зазначив, що США стурбовані мілітаризацією окупованого Росією Криму та ускладненою ситуацією в Чорному морі

США стурбовані мілітаризацією окупованого Росією Криму та ускладненою ситуацією в Чорному морі, проте у НАТО є багато союзників у цьому регіоні. Таку заяву зробив радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми дуже цим стурбовані. На Чорному морі є багато союзників НАТО. Ми очікуємо, що по всьому Чорному морю буде збережений доступ для всіх прибережних держав та для інших торгових сторін, які використовують Чорне море. Те ж саме стосується і Балтійського моря, те ж саме стосується Північного Льодовитого океану", - наголосив Болтон.

Він додав, що США мали з Росією "деякі дуже відверті дискусії", що стосуються контролю над озброєннями, і мають намір продовжувати їх.

Болтон акцентував увагу на готовності США захищати свої інтереси у усьому світі, як і інтереси своїх друзів і союзників.

Резолюція Генеральної Асамблеї ООН, ухвалена 17 грудня 2018 року в зв’язку з мілітаризацією окупованого Криму, Чорного і Азовського морів, закликає Росію вивести свої війська з території півострова і засуджує нарощування російської військової присутності у Чорному і Азовському морях.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости